Donacije

Dobrodošli!

Na tej spletni strani boste izvedeli vse o tem, kako lahko 0,5 % svoje dohodnine podarite nevladnim organizacijam. Hkrati lahko pobrskate po seznamu vseh tistih, ki jim lahko donirate, ter tudi izpolnilte ustrezen davčni obrazec. Vse, kar morate narediti, je, da sledite spodnjim korakom. In ne pozabite: takšna donacija vas nič ne stane, saj bo pol odstotka vaše dohodnine sicer pristalo v proračunu.

 

1. korak: Odločite se za organizacijo
Najprej izberete eno ali več organizacij, ki jim želite podariti del svoje dohodnine. To storite v razdelku Komu lahko podarite, in sicer tako, da v iskalniku sprva poiščete organizacijo/e. Poiščete jih lahko tudi po področjih. Seznam organizacij redno posodabljamo, tako da so na njem vse, ki jim je mogoče v skladu z vladnimi sklepi nameniti del vaše dohodnine. Izbrane organizacije nato na desni strani odkljukate.

2. korak: Določite odstotek dohodnine, ki ga želite podariti
Ko boste organizacije odkljukali, se vam bo pri vrhu tik pod iskalnikom pojavil njihov seznam. Za vsako morate določiti odstotek dohodnine, ki ji ga podarjate. Njihova vsota ne sme presegati 0,5 %, na kar vas bo spletna stran tudi opozorila v primeru, da jo boste presegli. Nato kliknite »Tiskanje obrazca«.

3. korak: Izpolnite obrazec s svojimi podatki
Aplikacija vas bo nato vprašala po vaših podatkih. Vnesite jih in kliknite »Natisni obrazec«. Aplikacija vam bo odprla njegov pdf. Stiskajte ga.

4. korak: Pošljite obrazec na finančni urad
Izpolnjen in podpisan obrazec pošljite na pristojen finančni urad. Seznam finančnih uradov je dostopen tukaj.

 

Hvala, ker boste namenili 0,5 % svoje dohodnine nevladnim organizacijam! S tem denarjem bomo lahko nevladne organizacije še več prispevale k bolj kakovostnemu bivanju v naši družbi.